Sommar
FOR SNOWMOBILE LOVERS
Utgåva
21 aug  
Start Your Engines Snöskoterartiklar All världens snöskotrar presenteras Sledtrax TV-kanal Sledtrax Instagram Annonsera i en modern skotertidning Redaktionen Besök & Gilla Sledtrax på Facebook
YAMAHA 2014 - VIPERN ÅTERKOMMER MED SLIPADE GADDAR

Yamaha är först ut av tillverkarna med att meddela sina nyheter inför 2014 och här finner vi också en riktig rökare. Som en direkt följd av det fördjupade samarbetet med Arctic Cat återuppstår Yamaha Viper, en maskin med vassa gaddar. En kombination av modern chassieteknik från Arctic Cat och en potent trecylindrig fyrtaktare från Yamaha ger verkligen mersmak!

Yamaha SR Viper XTX 2014

Den nya Vipern kommer ut i fyra modeller med tre olika mattlängder i USA, 129”, 137” och 141”. Till Sverige kommer man att ta in XTX-modellen med 141" matta vilket passar bra med försäljningstrenden de senaste åren.

Viper-serien är det första resultatet i det banbrytande samarbetet mellan Arctic Cat och Yamaha som är det första i sitt slag i den moderna skoterbranschen. Inom bilindustrin ser vi prov på många liknande samarbeten och det är bara logiskt att det nu även händer bland snöskotertillverkarna.

För kompletta specifikationer på alla nya modeller gå in på yamaha-motor.se

Självklart kommer vi på Sledtrax att rapportera våra första intryck om dessa nya maskiner redan i vår efter att vi varit till USA på Snowshoot. Håll utkik!


Tummen upp Gilla(27) Kommentarer Kommentera(27) Tipsa en vän Dela på Facebook Dela på Twitter

2013-09-12
Av Ducatista:
Hoppas nu bara att Skramlaha inte vill sätta igång något fjunning litet korvmojsprojekt med att utveckla en 2taktsspis. Det är liksom..passe för långe sen. Kanske på någon skruvdragare i enduro bana, men inte bland moderna högprestanda maskiner. Ingen korvmoj fr Skramlaha tack !
2013-09-12
Av Ducatista:
Yamaha gör rätt intetsägande hojar, men kvalitetsmässigt ligger de nog i topp. Bygga fina skotrar kan de dock. Man kan det man gör helt enkelt. Att deras motorer håller högsta klass är ingen överaskning. Klarar man att bygga en Rhetta så fixar man att bygga en skoter som är egentligen en mycket enklare konstruktion. För mig blir det en Viper när jag tröttnat på min Apex...Som någon skrev ...med skoter är det jävligt viktigt att komma hem utan att bogseras...
2013-04-12
Av Heavy:
Fin den dära vipern, finare blir det när marklund är klar med turbon till den, dom har ju haft skotern inne på mcx snart i två veckor ;). givetvis kommer det vara yamaha kvalitet på skotern efter som arctic cat har fått hårda krav på sig, nu när dom ska bygga maskiner åt yamaha.

sen det här med att vissa tycker att yamaha gör tunga maskiner då säger jag skit ner er. börja med att lära er hantera en först. sen sitter det mycket i variatorerna eller som man kan säga moment omvandlarna, får du till dom så står det nog någon tjurig pojken och stor lipar bredvid sin aluminium folie bit.
2013-04-02
Av Yamalaris:
Rykten gör gällande att även Polaris gillar Yamahas motorer. Deras kommande fyrtaktare sägs även de bli ett samarbete med Yamaha. Kanske gamla nyheter för många, men ändock.
2013-03-15
Av Pelle:
Känns som det är ett gäng i sandlådan när man läser era kommentarer. Är inte bunden till något särskilt märke och tycker det är bra med nytänkande inom skoterindustrin. Kör den maskin ni vill och låt andra göra detsamma.
2013-03-14
Av Ubbe:
Viktigast är ju att alltid komma hem utan att bli bogserad...Men gillar man att skruva och va i garaget istället för att åka skoter så köp något annat än Yamaha...
2013-03-12
Av Byberget:
Svar till Apex (uppenbarligen märkesfundamentalist):
Vem gav den hemläxan? Du får däremot en hemläxa att lära utantill: "Yamaha är tunga, långsamma och är en bra ersättning för gymbesöken". Läs gärna Bästa LedSkoter- testet i senaste Snowrider så förstår du vad jag menar.
Visst är Yamahas maskiner välbyggda men det är en klen tröst då man genomsvettig kämpar för att få loss sitt kvalitetsbygge ur djupsnön efter att ha blivit rejält frånåkt.
Snön är Yamahaskotrarnas värsta fiende.
2013-02-26
Av Limknekten:
Som ej märkesberoende hoppas jag att alla tillverkare släpper prestige och tar fram bra,hållbara maskiner, så att vi alla som gillar sleds slipper krångel och ej färdigutvecklade maskiner, sen vad det står på den är mindre viktigt för mig iallafall...fast står det P... gör det ju inget:-)
2013-02-26
Av King bongo:
Nu kan ni yamalovers köpa en m800+yamahadekaler och äntligen få en riktig skotermotor. ;)
2013-02-25
Av Bunken:
Ni som åker Yamaha. Grattis! Nu hoppas jag att Yamaha kan bygga en 2-takts motor som är lika bra som Suzukis i utbyte!
2013-02-24
Av Snozki:
Såklart detta blir bra, Arctic har bra chassin och Yamaha motortekniken..
2013-02-24
Av Apex:
Tråkigt att Byberget inte gör hemläxan. Nytromotorn är nästan 20 kilo lättare än Arctics 4-Taktsmotor. Apex motorn är 4 kilo lättare än Arctics 1000 cc 2 Taktsmotor. Yamahas viktproblem är inte motorerna utan att dom vägrar bygga nått som inte håller. Nytro RTX väger på kilot lika som Rushen. Det skiljer ca 20 kilo mellan Lynx och Ski-Doo och skillnaden är förstärkningar, ett Ski-Doo chassi är lika stabilt som en bit ugnsfolie, men dom är lätta.
Vikt och hanterbarhet är inte samma sak men en Ski-Doo är naturligtvis lättare att lyfta loss än en Apex. Vipern kommer hålla Yamaha kvalité och pålitlighet annars släpper dom den inte. Den har iofs bara testkörts sen 2009 och Yamaha brukar testköra 7 år innan dom släpper en modell.
Det är mer Yamaha i Vipern än man tror och framför allt i dom delar där kvalité är viktigt för hållbarhet. Yamaha skulle aldrig äventyra sitt varumärke. Tror detta blir riktigt bra för detta chassi är riktigt bra.
2013-02-23
Av Byberget:
Med Yamahas blytunga motorer lär AC:s maskiner bli smygfeta innekatter.
2013-02-21
Av 100% yamma:
Tror en x-ride med skinz framvagn inte är så mycket sämre maskin ,framför allt 100% kvalite
2013-02-21
Av Aha!:
Mycket trevligt tycker jag som varken är märkeslåst eller intresserad av att kasta skit på vissa märken. Detta kan bli ett riktigt fint lyft för både Yamma och AC. Ska bli väldigt intressant att se AC 2014 lineup. :)
2013-02-21
Av Stefan:
Äntligen en Yamaha med taskig passform,finish och kvalitet.;)
2013-02-21
Av Micke P:
Äntligen en bra nyhet! Otroligt fin design på både röd och blå färg. Tydligen skall det bli en riktig Roadshow från Yamaha i år så skall bli kul att se dem i verkligheten.
2013-02-21
Av suregom:
jo, åker dock ski-doo.
2013-02-21
Av mr shogun:
Ser helt rätt ut och med den elaka Nytro-motorn i sig kommer det bli super! Längtar.. :)
Suregom längre ner är ju för rolig... "Inavlad katt tur man kör BRP?! Det är ju just vad LYNX(Lo-katt) är ju med skidoo...)
Hur som helst så är det klockrent tänkt av tillverkarna att hjälpas åt för att vi skall få bättre produkter. Jämför med bilbranchen där alla hjälps åt med chassin, motorer m,m och där säljs det betydligt fler enheter än vad det görs med snöskotrar.
2013-02-21
Av Magnus S:
Riktigt grym maskin! Ser ju otroligt snygg ut. Kommer bli helt perfekt med Yamahas perfektionism blandat med Articcats nyskapande!
2013-02-20
Av Grön fasa:
Men än är väl inte Caten död och begraven, för den kommer väl någon ny 2T-rova också?
Jag hoppas på det i vart fall, annars får man byta sig en Polaris
2013-02-20
Av Willber:
kommer nog bli en grym skoter, smidigt chassi med bästa motoralternativet!
2013-02-20
Av Nisse:
Tragiskt att dom inte kan göra ett eget chassie. Men det är klart dom ville väl ha det bästa. Slänger dom i en YamaCat-motor i Catterna framöver får man börja köra Pooo. Även om det bär emot... En sorgens dag.
2013-02-20
Av true blue:
helgerån! kommer att ta tid att smälta detta..
2013-02-20
Av suregom:
vilken jävla pajasmaskin. Tur man åker Brp så man slipper ratta nån inavlad kattjävel
2013-02-20
Av morgan:
O va säger alla yamma haters hos Arctic om kommer att åka med yamma motorer nu?????
2013-02-20
Av Hibbert:
Vad säger alla Cat-haters som älskar Yamaha nu? ;)

LEDARE
TÄNK EFTER - FÖRE!!!
Dagarna blir ljusare och vädret börjar visa sig från sin allra mest soliga sida samtidigt som snön fortfarande ligger riktigt djup och fluffig på många håll i landet. Helt enkelt är vårvintern här, och med den härliga långa dagar tillsammans med snöskotern, helst uppe till fjälls. Se dock till så att inte nästa fantastiska äventyr med skotern blir ditt sista!
SENAST TESTADE
Garmin Rino 650N

En apparat som inte alls tillverkades för oss skotertokar, men Rinons funktioner kom att visa sig passa som handen i handsken för oss. Det...

TURISMFÖRETAG SATSAR PÅ SNÖSKOTER - CAMP GAUTO BLIR SKOTERHANDLARE

Anders Marklund och Camp Gauto i Gautosjö satsar vidare. Snöskoter har länge varit ett självklart element i verksamheten och uthyrning av snöskotrar har stått för en betydande del av affärerna. Nu gasar man vidare och utökar rörelsen med försäljning och service i egenskap av auktoriserad Polaris återförsäljare.


Tummen upp 5 Kommentarer 0 Kommentar(er) Tipsa en vän Dela på Facebook Dela på Twitter


Dags att prova nåt som verkligen fungerar

SOMMAREN ÄR KORT - MEN NU VÄNDER DET!

Ljumma kvällar och ljusa nätter. Prunkande grönska och intensiv blomning i all världens färger. Den blomstertid nu kommer! Sommaren är här med förhoppningsvis många lata dagar i hängmattan, mysiga kvällar med grillat, potatissallad och en och annan kall. Snart kommer semester och ledighet och staket som ska målas, mygg och knott, ösregn, pollen... Men håll ut. För på onsdag 21/6 inträffar nämligen ståndet vi alla väntar på, sommarsolståndet. Exakt klockan 06:24 vänder det och vi går åter mot den mörka sidan.


Tummen upp 14 Kommentarer 1 Kommentar(er) Tipsa en vän Dela på Facebook Dela på Twitter

LEJON, TIGER ELLER PUMA!? KÄR CAT HAR MÅNGA NAMN, ARCTIC CAT HARDCORE EVO GER STOR KÖRGLÄDJE FRÅN FÖRSTA KILOMETERN!

Just hemkommen från vinterparadiset vid andra sidan pölen sedan en vecka tillbaka. Tanken på skoter kanske inte är det första som slår en när man ser gröna gräsmattor, blommande växter och en temperatur som står alldeles för lång upp åt fel håll. Men så var det dags, skotern är hämtad, tankad och testad och detta är mina första intryck av min bästa vinterkompis till nästa säsong.


Tummen upp 13 Kommentarer 0 Kommentar(er) Tipsa en vän Dela på Facebook Dela på Twitter

SKI-DOO SUMMIT X 850 E-TEC 165 - VÅRPUDER I SISTA SVÄNGARNA

Ännu en vintersäsong har börjat lida mot sitt slut, och med en dumpning av snö strax efter påsk får Summiten en värdig avslutning. Vi har inte riktigt haft samma snöförhållanden som Kanada även om vi också fått en del puderdagar. Och vårat långtest har gjorts i alla typer av förhållanden i år, där vi fått känna på maskinens egenskaper ordentligt.


Tummen upp 22 Kommentarer 0 Kommentar(er) Tipsa en vän Dela på Facebook Dela på Twitter


Dags att prova nåt som verkligen fungerar

SIDEWINDERN MÖTER VÅREN MED DOFTEN AV BRÄND PLAST

Även den konstigaste vinter går förr eller senare mot sitt slut. Årets upplaga av den snötäckta årstiden kommer nog att gå till historien som en av de underligaste på länge. Men även om vi skoteråkare kastats mellan hopp och förtvivlan och snön kommit och gått, så blev ändå denna vinter mer uthållig än vad vi vågat drömma om. Och en lång utdragen vårvinter innebär många sköna mil på hårdpackad snö. Fantastisk skoterkörning, som dock kommer till ett pris. Något vår Sidewinder B-TX smärtsamt fick erfara.


Tummen upp 15 Kommentarer 0 Kommentar(er) Tipsa en vän Dela på Facebook Dela på Twitter

SÄSONGEN 16/17 ÄNTLIGEN HÄR! Äntligen har tiden kommit då dagarna blir kortare, luften...

BILLIGARE FÖRSÄKRING FÖR SKOTERÅKARE MED RYGGSKYDD Att ha ryggskydd eller skyddsväst vid skoterkörning är...

POLARIS 800 SKS 155" - THE GAME CHANGER Swisch, pang, bom. Så hade ytterligare en vinter passerat! Vi hade ett...

MOUNTAIN 150 2017 - HÅRDARE FIGHT OM PUDRET ÄN NÅGONSIN Här är maskinerna som skall besegra de orörda branterna och...

LYNX BOONDOCKER DS4100 800R - VÄRLDENS LÄNGSTA FINNE SUMMERAS! Då var det alltså dags, att summera vinterns äventyr med Lynx längsta...

MOUNTAIN (120) - LÖSSNÖPRESTANDA SOM UTMANAR STORASYSKONEN PÅ ALLVAR Minstingarna i mountainsegmentet har genom åren vuxit på sig, både på...

YAMAHAS CROSSOVERTOURING VIPER STX DX TACKAR FÖR DEN GÅNGNA VINTERN Vi summerar långtestet av Yamahas multiverktyg på snöskotersidan,...

SKI-DOO SUMMIT X T3 800R E-TEC 154 - LÅNGTESTSÄSONGEN 2016 SUMMERAS Förra hösten väntade vi med spänning på Ski-doos senast Summit 154" skulle...

MOUNTAIN (150) DET BLIR INTE MER LÖSSNÖ ÄN SÅ HÄR! 160 TUM OCH LÄNGRE Lång, längre, längst! Här är klassen med det brutalaste marknaden har att...

FYRTAKTSCROSSOVERS - HÖGKLASSIG UNDERHÅLLNING MED BÅDE MUSKLER OCH HJÄRNA En crossoverskoter har egentligen en närmast omöjlig arbetsbeskrivning....Hittade en gammal goding i gömmorna.. Får väl nöja sig med att kolla gamla Gopro-klipp om man blir skoterlös i vinter! ?? #Yamaha #nytroturbo #mcxpress #sledtrax #gördalen

YAMAHA 2014 - VIPERN ÅTERKOMMER MED SLIPADE GADDAR Yamaha är först ut av tillverkarna med att meddela sina nyheter...

BOONDOCKER VISAR VÄGEN FÖR LYNX 2011 Ingenjörerna på Lynx ligger inte på latsidan. Istället hakar man på...

I GRÄNSLANDET REGERAR VÄRSTINGARNA - MEN VEM ÄR DEN VILDASTE & ELAKASTE?! Crossovers. I gränslandet finns inga lagar. Den som befinner sig där...

POLARIS MODELLPROGRAM 2013 - NÅGOT FÖR ALLA! 2013 kommer Polaris med ett modellprogram i Sverige som omfattar 23...

SLEDTRAX DYKER RÄTT IN I E-TEC MOTORN OCH AVSLÖJAR HUR DET FUNGERAR! Är Ski-Doos E-tec motorer den heliga graal som tvåtaktsvännerna väntat på...

TEST - KUBIKSTINN MÄSTARMATCH I CROSSOVER. APEX XTX, F8 EXT, SWITCHBACK ASSAULT & X-TRIM BOONDOCKER Sceneriet var så nära perfekt det kan bli för ett riktigt dundertest här...

2012 ÅRS STORA CROSSOVER- TEST - FEM NÖJESMASKINER SLÅSS OM MÄSTARTITELN Årets höjdpunkt alla kategorier är när vi får testa produktionsmaskiner på...

YAMAHA HAKAR PÅ FREERIDE-TÅGET MED X-RIDE 153 Den hetaste trenden inom snöskoter just nu är nog freeride-trenden. Ta en...

I SVETSLÅGANS SKEN- MÖT KILLEN SOM BYGGDE SIN EGEN SKOTER Skoteråkare. Detta gåtfulla folk som i mångt och mycket lever för och med...

TWILIGHT ZONE - 2012-ÅRS CROSSOVERS SAMLADE FÖR KRIG Gränslandet. Mitt i mellan är ju vår melodi. Att göra lite både och! Att...

<

Sledtrax Test Thermotic
ANNONSÖRER - ERBJUDANDE!

Sommar
All © Sledtrax
Eftertryck medges ej utan tillstånd!
Sledtrax är ett registrerat magasin/varumärke.
Sledtrax innehar utgivningbevis samt därtill kopplat mediaskydd.
Chefredaktör: Johan Carlsson
Ansvarig utgivare: Mikael Tarander
Tips & Kontakt: redaktionen@sledtrax.se
Redaktionsinfo