Arctic Cat
Utgåva25 feb.   
Sledtrax
Start Your Engines Snöskoterartiklar All världens snöskotrar presenteras Sledtrax TV-kanal Sledtrax Instagram bilder Annonsera i en modern skotertidning Redaktionen Om Sledtrax
             LEDARE   
Ledare november 2015
2015-11-09
ALKOHOL OCH SKOTERKÖRNING HÖR ALDRIG IHOP!

Läste idag en artikel på en av våra stora svenska dagstidningar som gör mig ledsen på flera sätt. Det handlar om en flicka som blivit offer i en alkoholrelaterad snöskoterolycka där killen hon åkte med hade nästan 3 promille alkoholhalt i blodet vid olyckstillfället. Något som aldrig någonsin ska få inträffa!


Alla skoteråkare på de här bilderna blåste förstås grönt, något som Poliserna numera menar tillhör vanligheterna.

Tjejen i fråga hade aldrig åkt snöskoter förut och såg enligt hennes anhöriga fram emot att få prova på detta, vilket inte är så konstigt då vi ju alla vet att snöskoteråkning är riktigt roligt. Det som gjorde att det vände från glädje till isande smärta och ond bråd död inom loppet av några få minuter är det faktum att han som satte sig bakom styret hade druckit alkohol innan. Ganska stora mängder dessutom då en analys som gjordes av hans kropp efter olyckan där båda två dog visade att alkoholhalten låg på nästan hela 3 promille!

Detta är en otroligt tragisk olycka som visar att det finns idioter där ute i vårt avlånga land som anser att det är OK att sätta sig bakom styret efter att man druckit alkohol. Det är det självklart inte! Att sätta sig på en snöskoter med alkohol i kroppen är närmast att jämföra med att spela rysk roulette med en revolver med fullt magasin. Det är med andra ord oundvikligt att det kommer att gå käpprätt åt skogen. Så skulle du komma i kontakt med personer som tänker köra snöskoter efter att de druckit alkohol. Gör dem och alla andra en stor tjänst och hindra dem till varje pris. Du kan mycket väl rädda liv på det sättet.


En annan sak som gör mig nästan lika upprörd när jag läser artikeln om den ovan nämnda olyckan är följande citat:

"- Här i Norrland finns det en skoterkultur som innebär att man tar skotern, grillar och dricker öl och fullkomligt självklart sätter sig berusad på skotern igen. Ingen reagerar. Det gjorde inte jag heller innan, jag såg ju festerna på isarna med alkohol och att folk körde fulla men gjorde ingenting."

Nu vet inte jag vad personen som sade detta har för umgänge, men att dra alla skoteråkare i Norrland över en kam och peka ut oss som idioter som super och kör skoter känns långt ifrån OK. I de kretsar jag umgås är det en självklarhet att man inte kör snöskoter alkoholpåverkad, och jag vill verkligen tro att detsamma gäller på de allra flesta andra ställen också. Självklart finns det rötägg även bland skoterförare precis som överallt annars, men denna typ av svartmålande journalistik känns verkligen som ett påhopp på hela skotersverige. Något jag kommer att påpeka för den tidning som är ansvarig för artikeln och hoppas att fler med mig gör detta. Nu får det vara nog med svartmålning av snöskoterfolket!


Johan Carlsson, Chefredaktör

ANNONSÖRER - ERBJUDANDE!

Yamaha

Skoterdelen

Camp Gauto

All © Sledtrax
Eftertryck medges ej utan tillstånd!
Sledtrax är ett registrerat magasin/varumärke.
Sledtrax innehar utgivningbevis samt därtill kopplat mediaskydd.
Chefredaktör:
André Jonsson
Ansvarig utgivare:
Mattias Sandberg
Tips & Kontakt: redaktionen@sledtrax.se
Redaktionsinfo