Arctic Cat
FOR SNOWMOBILE LOVERS
Utgåva
12 dec  
Start Your Engines Snöskoterartiklar All världens snöskotrar presenteras Sledtrax TV-kanal Sledtrax Instagram Annonsera i en modern skotertidning Redaktionen Om Sledtrax
             REPORTAGE   
Arctic Cat M 8000 153" HardCore EVO
2017-05-22
LEJON, TIGER ELLER PUMA!? KÄR CAT HAR MÅNGA NAMN, ARCTIC CAT HARDCORE EVO GER STOR KÖRGLÄDJE FRÅN FÖRSTA KILOMETERN!

Just hemkommen från vinterparadiset vid andra sidan pölen sedan en vecka tillbaka. Tanken på skoter kanske inte är det första som slår en när man ser gröna gräsmattor, blommande växter och en temperatur som står alldeles för lång upp åt fel håll. Men så var det dags, skotern är hämtad, tankad och testad och detta är mina första intryck av min bästa vinterkompis till nästa säsong.


Maskin från KGK i Österund. Jan Flemström och Mattias Sandberg

Det första jag lägger märke till är hur avsmalnad katten är, torrbryter maskinen i garaget första kvällen vilket går förvånansvärt lätt, maskinen känns ruskigt balanserad. Ställer in QS3 dämparna och passar även på att byta styre och styrhöjare till ett CFR som jag hämtat ända från Pemberton.


CFR styre med Knuck Höjare.

Första dagen till fjälls görs i trakterna kring Härjedalen. Snö är det ingen brist på då det forfarande håller sig nattkallt. Katten behandlas på likvärdigt sätt och med samma körstil som fungerat bra på min Axys jag kört under denna säsong och kan glatt meddela att katten lyder minsta vink och förflyttning. Morret från den nya 800 c-tec2 motorn lämnar inget att önska, botten vridet är enormt och törs man hålla hela vägen mot toppregistret så har inte ens värdens snabbaste katt Geoparden en chans.


Litet Drop


Dags att prova nåt som verkligen fungerar


Lekande lätt sidehilling!


Dämpningen från Fox är av den finaste set up marknaden har att erbjuda. Landningar från mindre drops känns knappt och att skråa längs en fjällsida är superenkelt då balansen mellan maskin och dämpning är i nästintill perfektion. Arctic Cat Hardcore Evo är ett maskin som mer eller mindre är färdig från fabrik. Nästa säsong kommer katten få vässa klorna ordentligt då jag ska ta med den på alla mina vinteräventyr så missa inte det i kommande reportage.

Text: Mattias.Sandberg@sledtrax.se
Foto: Mattias.Sandberg@sledtrax.se
Tummen upp Gilla(14) Kommentarer Kommentera(0) Tipsa en vän Dela på Facebook Dela på Twitter


ANNONSÖRER - ERBJUDANDE!

Experience Arjeplog

Camp Gauto

Polaris
All © Sledtrax
Eftertryck medges ej utan tillstånd!
Sledtrax är ett registrerat magasin/varumärke.
Sledtrax innehar utgivningbevis samt därtill kopplat mediaskydd.
Chefredaktör: Johan Carlsson
Ansvarig utgivare: Mikael Tarander
Tips & Kontakt: redaktionen@sledtrax.se
Redaktionsinfo