Polaris
FOR SNOWMOBILE LOVERS
Utgåva
12 dec  
Start Your Engines Snöskoterartiklar All världens snöskotrar presenteras Sledtrax TV-kanal Sledtrax Instagram Annonsera i en modern skotertidning Redaktionen Besök & Gilla Sledtrax på Facebook
SCANDINVIAN HARDCORE CAMP

Så var årets Scandinvian HardCore camp avklarat 

Dennis sliter runt den nya Arctic cat hardcore evo 800

Som vanligt så är säkerheten högt prioriterad när jag och wesslan kör våra event på Marsfjäll mountain lodge, Lavinutbildning är obligatoriskt för alla där vi går igenom grunderna kring laviner, mer om det senare. 

Årets gäst från nordamerika var Jamie Iwaschuk, och ja han kan verkligen köra skoter, men den här fastkörningen med supermaskinen skylde han på en brainfart... låter det vara osagt vad det är för något han menar med mitten fingret.

Jamie Iwaschuck, Kanadensiskt proffs var med oss och visade hur man ska köra skoter och det var ett par gånger man funderade på vart han skulle ta vägen men han rädde ut alla märkliga sitvationer. 

Troy Halvorsen chef för arctic cats snöskotrar var även med och tog glatt emot alla inspell om förändringar och hyllningar av nya Hardcoren 

Shay Smith var också på plats som en av testförarna på Arctic Cats testanläggning i Idaho sjukt imponerande man på en skoter, men om man kör ett antal 1000 km om året så blir det säkert så! 

Givetvis var det även en massa folk från AC sverige på plats och gav oss tipps för inställningar på skotern, mycket givande och trevligt och få deras inspel på maskinerna 

Anders Wesslan Vestlin demonstrerar den nya HardCorens gassvar över en öppen bäck.

Vad tyckte då jag som är halvvägs köpt och betald av AC... 

Om någon bryr sig så är det här den absolut bästa skotern ni kan få direkt ur en låda för och köra riktigt teknisk åkning, dess förutsägbarhet gör att du kan hålla högre fart och det resulterar i mindre fastkörningar. Och om du riktigt grisat ner dig i en bäckravin sätter du QSL foxarn i bakre dämparen till lock och så åker du bara upp! Verkligen en life hack för sånna som mig som inte alltid tänker på att man ska ta sig ut ur vissa situvationer. 

Dom 6 hardcore åkarna jag fick äran att visa runt kring Saxnäs. Enda klagomålet var att nu var dom tvungna och skaffa en 18 för den var verkligen en dräpare.

Så var det här med laviner... 

Det är verkligen lurigt nu i borgafjälll och Saxnäs, det är några luriga lager som är lätta och få till och släppa( även i skogen) framförallt från nordöst till sydöstliga riktningar 

Svårt och se men här lyckades vi trigga en liten lavin, ska dock sägas att både jag och Jamie var förberedd på resultatet och hade vidtagit åtgärder ( läst terrängen)

Så fick jag beskedet om att en lavin hade tagit med sig en person närmare Borgafjäll mindre än 10 km från där jag var och åkte själv. Tack och lov så överlevde personen och jag hoppas verkligen att det får fler folk och tänka till angående laviner. 

Finns fortfarande platser på lavinkursen på Marsfjäll mountain lodge på lördag 

Maila Info@marsfjall.se om det är intressant. 

Jag hoppas verkligen att vi kan få en lavinprognos även i denna region, då det verkligen är många som visstas i lavinterräng här. 

Tummen upp Gilla(8) Kommentarer Kommentera(0) Tipsa en vän Dela på Facebook Dela på Twitter

ÄNTLIGEN ÄR FEBRUARIS REGN FÖRBI OCH DET FANTASTIKA PUDER MARS KAN BÖRJA


Dennis Olsson inviger Mars på bästa sätt i Saxnäs

Eftersom jag var borta och tjänade i hop till brödfödan i Februari och det enligt rapporterna bara regnade så ser jag med många flera säkert fram emot Mars 


Tummen upp 8 Kommentarer 0 Kommentar(er) Tipsa en vän Dela på Facebook Dela på Twitter


Dags att prova nåt som verkligen fungerar

USA RESAN FORTSÄTTER


Diskutioner om fast körningar mellan Daniel och wesslan, trotts 2,5 meter snö gick det och köra fast och hitta små grejor som sög ner en

Mer om black caten... bland annat... följ med! 

Beklagligt att jag får lite dårligt flow i skrivningen men dygnet har för få timmar! 


Tummen upp 7 Kommentarer 0 Kommentar(er) Tipsa en vän Dela på Facebook Dela på Twitter

USA RESAN FORTSÄTTER


Tetons, Mäktiga berg och otroliga naturupplevelser bara längst vägen, över allt och hela tiden, bara dessa är värt resan över

Efter Theif River Falls och Arctic Cat fabriken fortsatte vi vår osanolikt grymma resa vidare väster ut, till David Mcclure och Rob Kincaids rike.


Tummen upp 3 Kommentarer 0 Kommentar(er) Tipsa en vän Dela på Facebook Dela på Twitter

DEN BERÖMDA ISSKRAPAN...


Isskrapan, Wesslan och thug life, Fjällets-son på samma bild

Vidare följer ni historien om den numera berömda isskrapan 

Wesslans Berömda isskrapa som han verkligen avskydde och bestämde sig för att ta kraft tag emot 


Tummen upp 0 Kommentarer 0 Kommentar(er) Tipsa en vän Dela på Facebook Dela på Twitter


Dags att prova nåt som verkligen fungerar


På äventyr med Martin Borg

Hej! Jag har gjort en resa när det kommer till skoteråkningen, från korta maskiner till långa, från att se det som ett tidsfördriv till att se det som en hårdsport där jag tävlar mot mig själv varje dag jag är ute på fjället. Det i sin tur leder mig till och se på mig själv med andra ögon. Fet och otränad gör att dagarna blir kortare än vad man tänkt sig och jag blir farlig för mig själv när jag blir trött. Misstag begås som tack och lov inte har drabbat mig mer än att självförtroendet har fått sig en törn.

Nu ska ni som läser den här bloggen få följa med på en resa som kommer och starta på vintersportcentrum i Östersund med en bänkning av mig själv, och så ska vi se hur mycket jag kan trimma min egen maskin fram till skoterns dag i oktober. Hoppas ni ser det som en motivationshöjande läsning där jag har tänkt testa en del olika träningsformer och försöka översätta det till skoter. Med lite tur så kommer ni kunna få läsa lite om hur andra mer kända personer gör för att få sommaren att gå snabbast möjligt och komma mer förberedd till leken i det vita guldet!

Häng med på Martins äventyr du också!

 
 
 

ANNONSÖRER - ERBJUDANDE!

Experience Arjeplog

Camp Gauto

Polaris
All © Sledtrax
Eftertryck medges ej utan tillstånd!
Sledtrax är ett registrerat magasin/varumärke.
Sledtrax innehar utgivningbevis samt därtill kopplat mediaskydd.
Chefredaktör: Johan Carlsson
Ansvarig utgivare: Mikael Tarander
Tips & Kontakt: redaktionen@sledtrax.se
Redaktionsinfo